Продавець budbud.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2400 відгуків
Відправка товару здійснюється Новою поштою!Тільки Нова пошта
УкраинаКиїввул. Кирилівська, 86
+380671045397
Магазин вигідних покупок!
Кошик
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Тісто для домашньої локшини рецепти

Тісто для домашньої локшини рецепти

Рецепт №1

Яєчна локшина в лапшерезке

 

Інгредієнти

  • Борошно 90-100 г
  • Яйце куряче 1 шт
  • Сіль 0,3 ч. л

 

Спосіб приготування

Макарони в їжу доводиться вживати часто. Одні просто обожнюють ці кулінарні вироби, інші змушені готувати їх, так як не мають часу для приготування чогось істотнішого. Напевно, немає жодної людини на пострадянському просторі, якої б не вживав макаронні вироби, а вже в Італії таких немає і поготів. Принцип приготування російської локшини і італійських спагетті однаковий: і те й інше готується з борошна з додаванням яєць. Тісто Для локшини нарізається на більш широкі смужки (близько 6 мм), для спагетті на більш вузькі.
Здавалося б, в магазині є великий вибір макаронних виробів. Навіщо нам ще готувати локшину самостійно? Головна причина – якість. На жаль, останнім часом ми не можемо бути впевненими в якості хоч чого-небудь. Особливо це стосується харчових продуктів. Чого тільки в них не додають!
Домашню ж яєчну локшину ми готуємо всього з двох інгредієнтів, обидва з яких натуральні. Це борошно і яйця, ну і трохи солі. Продукт виходить незвичайно смачним і ніжним. Використовувати домашню локшину можна як звичайні макарони: як гарнір, для молочних супів, бульйонів і т. д.

1.Яйце ретельно розмішуєм з сіллю.

2. У нас не повинно залишитися крупинок, так як навіть від невеликої крупинки солі можуть пошкодитися зубчики лапшерізки.

3. У борошно додаємо яйце і починаємо заміс. Борошна беремо орієнтовно в два рази більше, ніж маса яйця.

4. Замішуємо щільне тісто. Для макаронних виробів тісто має бути максимально крутим, тому до отриманого комочку ми постійно будемо додавати борошно на подсып.

5. Злегка розкачуємо тісто, не дуже тонко, щоб надати плоску форму.

6. З усім іншим впорається машина для розкачування – локшинорізка. Встановимо регулятор товщини на цифру 1, це максимальна товщина.

7. Будемо прокатувати тісто в цьому режимі, поки воно не стане еластичним.

8. У міру потреби будемо додавати борошно на подсып.

9.Разрежем його на зручні шматочки і продовжимо лід. Перемістимо регулятор на цифру 2, прокатаем тісто, потім на цифру 3 і так далі. Не забуваємо підсипати муку. Прокатуємо локшину, поки не дійдемо до самого тонкого режиму.

10. Коли ми дійдемо до потрібного режиму, тісто вже знову збільшиться в довжині, і його знову може знадобиться розрізати. Це необов'язково, можливо вам буде зручно працювати з довгою стрічкою тесту.

11. Коли ми отримаємо тісто потрібної товщини, переміщаємося на бік, куди ми одягнемо насадку для локшини. Тут є два режими ширини – вузький і широкий. Вибираємо широкий. Вставляємо пласт тіста і обертанням ручки нарізаємо тісто на смужки.

12. Розкладаємо або розвішуємо готову локшину і даємо їй підсохнути.

13. Добре висушені макарони можна зберігати 2-3 тижні.

14. Варяться макарони в підсоленій кип'яченій воді. Потім зціджуємо в друшляку. Приємного апетиту!

 

 

 

 

Рецепт №2

Локшина домашня

 

Інгредієнти

  • 350 г борошна (2 склянки)
  • 2 великих яйця (можна замінити 4 жовтками)
  • 1 столова ложка рослинної олії

Спосіб приготування

1. Насипаємо борошно гіркою на стіл, у середині робимо заглиблення у вигляді колодязя.

2. У борошно додаємо яйця, акуратно перемішуємо.

3. Додаємо масло, щоб тісто тонше раскатывалось.

4. Ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно було однорідним, не тягнулося при розрізуванні ножем і не було грудок. Якщо тісто дуже сухе або розсипається, потрібно додати трохи теплої води. Якщо тісто дуже м'яке необхідно додати борошна. Добре замішане тісто має бути гладким, еластичним і не прилипати до рук.

5. Скачати з тіста кулю.

6. Куля з тіста щільно загорнути в плівку, накрити рушником і дати йому постояти 30 хв.

7. Розкачати тісто з допомогою тісторозкатки і пропустити через ріжучі вали лапшерізки.

8. Готову локшину розкласти на столі і висушити.

 

 

 

 

 

Рецепт №3

Локшина домашня овочева

Інгредієнти

  • 170 г борошна (1 склянка)
  • 2 яйця (можна замінити 4 жовтками)
  • 1 їдальня ложка тертого сиру
  • 1 морква
  • 1 ріпа

Спосіб приготування

1. Насипаємо борошно гіркою на стіл, у середині робимо заглиблення у вигляді колодязя.

2. У борошно додаємо яйця, пропущені через м'ясорубку моркву і ріпу, тертий на дрібній тертці сир, акуратно розмішуємо.

3. Ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно було однорідним, тугим і пружним. Добре замішане тісто має бути гладким, еластичним і не прилипати до рук.

4. Скачати з тіста кулю.

5. Куля з тіста щільно загорнути в плівку і покласти в холод на 2-3 години.

6. Розкачати тісто з допомогою тісторозкатки і пропустити через ріжучі вали лапшерізки.

7. Готову локшину розкласти на столі і висушити.

 

 

 

 

 

Рецепт №4

Соба

Інгредієнти

  • 3 склянки пшеничного борошна
  • 1 склянку гречаного борошна
  • Вода

Спосіб приготування

1. Змішуємо 2 види борошна.

2. Насипаємо борошно гіркою на стіл.

3. У борошно додаємо потроху теплу оду до отримання однорідного тіста.

4. Ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно було однорідним, не тягнулося при розрізуванні ножем і не було грудок. Якщо тісто дуже сухе або розсипається, потрібно додати трохи теплої води. Якщо тісто дуже м'яке необхідно додати борошна. Добре замішане тісто має бути гладким, еластичним і не прилипати до рук.

5. Скачати з тіста кулю.

6. Куля з тіста щільно загорнути в плівку, накрити рушником і дати йому постояти 30 хв.

7. Розкачати тісто з допомогою тісторозкатки і пропустити через ріжучі вали лапшерізки. Чим довше і тонше вийде соба, тим краще.

8. Розкласти готову собу на столі і висушити.

 

 

 

 

Рецепт №5

Класична італійська паста

Інгредієнти

На 1 кг тіста:

  • 350 г борошна, предпочитительно класу 00
  • 350 г манної борошна
  • 1 год л морської солі
  • 7 яєць (предпочительнее з жовтими жовтками)
  • 2 ст л оливкової олії

Спосіб приготування

1. Висипати обидві борошна гіркою на робочу поверхню, змішати, додавши сіль, і зробити в середині поглиблення, щоб було схоже на кратер.

2. Розбити в кратер яйця і налити оливкову олію. Виделкою акуратно розбити жовтки і почати помішувати, підсипаючи борошно інший борошном, щоб вийшла паста. Коли вся мука вмешана, у вас повинен вийти шар тіста - якщо він здається занадто сухим, додайте трохи масла або води, якщо він вологий, додайте борошна.

3. Спочатку суміш повинна бути м'якою і липкою, але продовжуйте місити і вона стане однорідною і шовкової, коли ви натиснете в середину, воно має пружинити. Загорнути його в плівку і залишити в холодильнику на 30 хв.

4. Розкачати "свіже" тісто в тонкий овал шириною з машинку для макаронів.


Використання преса для макаронів

Налаштувати машинку для приготування макаронів на найбільшу товщину. Посипати машинку манної борошном, щоб тісто не прилипало і прокатати через ролики кілька разів.

Потім переставити машину на наступний рівень і знову пропустити тісто кілька разів. Продовжувати, переставляючи машинку на більш і більш нижні рівні. Не раджу використовувати самий останній рівень, так як при ньому тісто стає настільки тонким, що з ним неможливо працювати.
Тісто готове до формування.
Для равіолі або лазаньї можна використовувати листи тесту як вони є, підрізавши їх під потрібну форму.
Щоб зробити локшину, тісто пропустити через потрібні ножі, щоб вийшла потрібна форма. Підсушити протягом 5-7 хвилин (інакше вони злипнуться), потім закрутити довгу локшину гніздами, як показано на фото. Перед тим, як варити, дати ще трохи підсохнути.
Для паста верде або паста кон спиначи (шпинатній) замінити два яйця 500 г шпинату, приготованого в щільно закритій каструлі тільки в тій воді, яка пристала до листю після миття. Потім дати охолонути. Треба видалити якомога більше вологи (віджати між двома однаковими тарілками, наприклад).

 

 

 

Рецепт №6

Тісто для лапшерізки

Інгредієнти

  • Борошно — 400 Грам
  • Жовтки — 8 Штук
  • Рослинне масло — 80 Мілілітрів
  • Сіль — 3 Г
  • Вода — 1 Ст. ложка

Спосіб приготування

1. Всі інгредієнти необхідно змішати в мисці, замісіть тісто. Вимішуйте його руками близько десяти хвилин, щоб воно вийшло еластичним і щільним.

2.Пропустіть тісто через лапшерезку з роликом кілька разів. Потім, коли пласт тіста стане досить тонким, поміняйте насадку і порізати на тонкі смужки.

3.Готову локшину можна зразу відварювати. Якщо ви хочете її зберігати, тоді посипте локшину борошном і відкладіть в морозильну камеру.

 

 

 

 

Рецепт №7

Локшина по-китайськи

Інгредієнти

  • М'ясо – 300 г
  • Локшина яєчна – 1 упаковка (500 г)
  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
  • Помідор (або томатна паста) – 1 шт.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Імбир свіжий – 1 см
  • Часник – 3 зубчики
  • Соєвий соус – за смаком
  • Рослинна олія – 4 ст. л.

Спосіб приготування

1) Наріжте дрібно імбир і часник, а також м'ясо - великими довгими смужками шириною приблизно 1 див.

В цей же час поставте каструлю з водою для локшини і, коли вода закипить, то відваріть її в підсоленій воді до готовності.

2) Поки вариться локшина, розігрійте глибоку сковорідку, налийте олію і киньте в неї часник і імбир. Смажте суміш пару секунд і потім покладіть м'ясо.

3) Поки смажиться м'ясо, поріжте червоний перець і цибулю півкільцями. Киньте овочі до м'яса і продовжуйте смажити хвилин п'ять-сім.

4) Після того, як перець з цибулею просмажиться, киньте в суміш натертий помідор або використовуйте готову томатну пасту. Перемішайте, смажте хвилини дві і потім покладіть ложку меду і соєвий соус. Скільки соусу вливати – це вже вам вирішувати, я люблю, коли його багато, лапша дуже насичена прекрасним соєвим смаком. Зазвичай я його вливаю до тих пір, поки вся суміш не стане добре солоною.

 

 

 

 

Рецепт №8

Домашня локшина з куркою

Інгредієнти

  • куряче м'ясо - 0,5 кг;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • кріп і петрушка – 50 гр.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 1 / 3 склянки;
  • сіль, перець;
  • вода – 3 л

Спосіб приготування

Лапша

1.Збити одне яйце, краще домашнє або з помаранчевим жовтком, тоді локшина буде красивого жовтого кольору.

2.Додати 1/3 склянки борошна і ретельно вимісити тісто повинно вийти туге.

3.Розкачати тісто з допомогою тісторозкатки і пропустити через ріжучі вали лапшерізки

Приготування супу з локшиною

1.Пів кілограма курячого м'яса, це може бути окіст або грудка, залити фільтрованої або джерельною водою і поставити на вогонь. На шматочки різати не треба. Домашня локшина з куркою вийде особливо смачно, якщо використовувати для приготування домашню птицю і можна навіть з потрохами.

2.Після того, як бульйон закипить, зняти піну і залишити варитися ще на 30-40 хвилин. Якщо птиця домашня, то час на приготування бульйону можна збільшити. Картоплю, цибулю та моркву помити і почистити.

3.Картоплю порізати брусочками, цибулю і моркву – півмісяцями.

4.Кріп і петрушку дрібно порубати.

5.Вийняти м'ясо на тарілку і з допомогою двох вилок розділити на шматочки, воно легко відділяється.

6.Курячий бульйон посолити і поперчити.

7.У каструлю висипати картоплю, моркву і цибулю.

8.Через 5 хвилин додати варене м'ясо.

9.Через 10 хвилин після овочів можна вводити в суп домашню локшину.

10.Потім висипати порубану зелень.

11.Через 7-10 хвилин після введення локшини каструлю прибирають з вогню і дають супу настоятися близько 15-20 хвилин.

12.Домашня локшина з куркою виходить смачна і апетитна. У її складі лише натуральні інгредієнти, тому можна радувати своїх рідних і близьких корисним супом як можна частіше. Так як приготувати домашню локшину нескладно, то з цим може впоратися навіть починаюча господиня. Приємного апетиту!

 

 

 

 

Рецепт №9

Домашня локшина в горщику

Інгредієнти

Бульйон

  • Стегно куряче — 4 шт
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Морква — 2 шт
  • Зелень (Петрушка 3 вет, кріп 3 вет, корінь петрушки ) — 1 шт
  • Перець чорний (запашний по 4-5 горошен)
  • Сіль

Тісто на локшину

  • Яйце куряче — 3 шт
  • Борошно (в/з або Семолина) — 300 г
  • Масло рослинне — 1,5 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Вода — 2 ст. л.

Спосіб приготування

1.Зварити курячий бульйон. Я варила в мультиварці. Добре промити м'ясо, стегенця залити 3 літрами води ( більше не підливати воду) виставити режим « Суп» на 2 години. Зняти піну, додати в чашу мультиварки очищену моркву 1 шт, ріпчаста цибуля 1 шт, букет гарнии. Посолити, варити 2 години. Потім потрібно процідити бульйон, попередньо витягнувши м'ясо, моркву, цибулю, букет гарнии.

2.Замісити тісто на локшину, Всі продукти додаємо в тій послідовності, орієнтуючись на свою ХБ піч, виставити режим « Пельмені». якщо раптом у Вас замість тісто утворюється крихта, ( борошно у всіх різна), додати 2-3 ст. л. води, і відразу сформується тісто. Але додавати воду тільки в крайньому випадки. Тісто викласти в пакет на 30 хвилин.

3.Тісто розкачати в тонкий пласт з допомогою лапшерізки.

4.Нарізати тісто з допомогою лапшерізки. Викласти локшину на рушник і залиште на 20-30 хвилин підсушити.

5.Залишилися овочі очистити, моркву нарізати кубиками, цибулю нашаткувати півкільцями. Курячі стегенця звільнити від кісточок. У сковороді розігріти трохи рослинного масла, спасерувати овочі, потім додати м'ясо. Всі потримати на вогні 5 хвилин.

6.У горщик викласти овочі з м'ясом, зверху викласти локшину. Залити гарячим бульйоном, посолити поперчити. Додати лаврушку, перчик запашний, вообщем, хто що любить.
Закрити кришкою і поставити в розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин. Приємного апетиту!



 

 

Рецепт №10

Домашня локшина «Чікі-чікі пуччі-пуччі»

Інгредієнти

  • Борошно — 150 г
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Цибуля червона (середнього розміру) — 2 шт
  • Печериці (білі, середнього розміру) — 4 шт
  • Шпинат — 25 г
  • Сметана — 6 ч. л.
  • Масло вершкове — 40 г
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний (мелений, за смаком)

Спосіб приготування

1.Насипаємо в зручну миску борошно. Робимо в борошні невелике поглиблення і вливаємо в нього яйця, які, до речі, обов'язково повинні бути кімнатної температури, холодні не підійдуть.

2.Тепер виделкою починаємо акуратно перемішайте.
Як тільки яйця і борошно перемішаються, пускаємо в хід руки: починаємо активно місити тісто.

3.Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо місити. Тісто має бути однорідним, дуже тугим і не буде липнути до рук.

4.Ділимо отриманий шматок тіста на кілька приблизно рівних частин.

5.Тепер прийшов час розкочування заготовок в лапшерезке. Спочатку робимо грубу розкочування кілька разів. Поступово кроками йдемо до тонкої.

6.Готові листи можна складати — вони не злипнуться.

7.Тепер беремо аркуш, вибираємо потрібну насадку і починаємо різати локшину.

8.Готову локшину викладаємо на паперові серветки для недовгої просушування.

9.Ставимо воду для відварювання локшини. Як тільки вона закипить, кидаємо пасту.

10.Вариться паста повинна хвилин 7.

11.Тим часом починаємо готувати засмажку з червоного лука і нарізаних печериць. Лук повинен бути нарізаний великими півкільцями, печериці дрібно ріжуться, а для смаження ми використовуємо вершкове масло. Солимо і перчимо за смаком.

12.Локшину відкидаємо на друшляк. Промивати не слід.

13.На дно кожної маленької каструльки кладемо чайну ложку сметани.

14.Слідом за сметаною викладаємо засмажку з грибів і червоної цибулі. На кожну каструльку потрібно близько однієї столової ложки.

15.Тепер черга мелкопорубленного свіжого шпинату.

16.Після цього ми кладемо шар локшини, яка повинна бути укладена до країв кострюльки. Відразу ж додаємо кілька ниток шафрану.

17.Останній штрих — чайна ложка сметани на шафран.
Закриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

18.Готову страву прикрашаємо гілочкою базиліка (або іншої зелені за смаком). При бажанні можна посипати тертим сиром. Подаємо гарячим. Приємного апетиту!





 

Рецепт №11

Домашня локшина з м'ясним соусом
 

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 2 скл.
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Вода — 0,5 скл.
  • Сир твердий (твердий) — 100 г
  • М'ясо — 200 г
  • Помідор (великий) — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Зелень

Спосіб приготування

З борошна, яєць і води замісити круте тісто. Дати настоятися 20 хвилин. Розкачати в тонкий пласт і нарізати локшину. Відварити локшину в киплячій, підсоленій воді. Посипати тертим сиром. М'ясо нарізати дрібними шматочками, обсмажити. Цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити, змішати з м'ясом. Помідор обдати окропом, зняти з нього шкірку. Збити в блендері помідор, посолити, поперчити. Залити м'ясо томатним пюре, протушкувати хвилин 20. Перед закінченням гасіння, додати подрібнену зелень.

 

 

 

Рецепт №12

Домашня локшина з гречаного борошна

Інгредієнти

  • Борошно гречана — 1 скл.
  • Борошно пшеничне (пшеничного борошна має бути як мінімум в два рази більше)
  • Яйце куряче (я ще додаю 1 скл. води, але можна і повністю на яйцях. Тоді їх слід збільшити до 3 -4 шт. І 2 столових ложки оливкової олії, сіль) — 2 шт.

Спосіб приготування

1. Нам знадобиться два види борошна гречана й пшенична. Звертаю вашу увагу на те, що гречаного борошна 1 порція, а пшеничного 2 порції або більше. Якщо взяти гречаного більше, що тісто перетворитися в "пісок" і ви не зможете його розкачати.

2. Висипати 1 склянку гречаного борошна, додати 2 яйця, сіль, 1 склянка води, оливкову олію і збити все міксером. Додавання оливкової олії робить тісто більш шовковистим.

3. Далі додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто. Після прибираємо його в пакет і в холодильник на 30 хвилин.

4. Через 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника ще трохи підмішуємо і далі зручним для вас способом нарізаємо локшину.

5. Спочатку робимо грубу розкочування кілька разів. Поступово кроками йдемо до тонкої.

6.Потім беремо аркуш, вибираємо потрібну насадку і починаємо різати локшину.

7. Ви можете відразу приступити до приготування страв, а можете сушити і зберігати до зручного вам моменту.

 

 

 

 

Рецепт №13

Домашня гречана локшина з печінкою

Інгредієнти

Гречана локшина

  • Борошно гречана — 120 г
  • Борошно пшеничне — 150 г
  • Яйце куряче — 3 шт
  • Сіль — 1/2 ч. л.

Паштет з печінки і грибів

  • Печінка куряча — 200 г
  • Гриби (будь-які) — 150 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква (невелика) — 1 шт
  • Часник — 2 зуб.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Соєвий соус (від Kikkoman) — 3 ст. л.
  • Перець чорний (за смаком)
  • Олія соняшникова — 2 ст. л.
  • Вода — 50 мл

Спосіб приготування

1. З двох видів борошна, яєць і солі замісити досить круте тісто. Якщо не влаштує консистенція, додайте трохи води або борошна. Скачати тісто в кулю, прикрити плівкою і прибрати в холодильник на 30-60 хвилин.

2. Дістаємо лапшерезку. Спочатку робимо грубу розкочування кілька разів. Поступово кроками йдемо до тонкої.

3.Потім беремо аркуш, вибираємо потрібну насадку і починаємо різати локшину.

4. Залишити локшину підсохнути хвилин на 15-30. Час приготування вказано без урахування охолодження тіста і підсихання локшини.

5. Очищені цибулю, моркву, часник і гриби (у мене лісовий мікс) подрібнити в блендері і обсмажити на соняшниковій олії 15 хвилин на середньому вогні.

6. Печінка теж подрібнити в комбайні.

7. Додати до овочів печінка, томатну пасту і соєвий соус від Kikkoman. Поперчити за смаком і обсмажити пару хвилин, постійно помішуючи. Потім додати воду і тушкувати на невеликому вогні під кришкою 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

8. Локшину відварити в киплячій підсоленій воді 3-5 хвилин.

9. Відкинути на друшляк, зберігши трохи води від варіння. Змішати локшину з паштетом/ Якщо страва здасться сухуватим, додати трохи води від варіння локшини. При подачі можна посипати зеленню петрушки. Приємного апетиту!
 

 

 

 

Рецепт №14

Кролик з домашньою локшиною і черрі

Інгредієнти

Основне:

  • Кролик (стегно) — 300 г
  • Вода — 1 л
  • Соєвий соус (ТМ Кіккоман) — 3 ст. л.
  • Перець духмяний (горошок) — 4 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Помідори черрі — 1 горст.
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Зелень (для подачі)

Локшина:

  • Борошно пшеничне — 200 г
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Сіль (щіпка)

Спосіб приготування

Приготувати локшину:
1. Яйця злегка збити з сіллю, додати борошно;

2. Замісити гладке тісто, яке не липне до рук, викласти тісто в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин;

3. Від готового тіста відрізати по невеликому шматочку, добре обвалювати в борошні і, з допомогою лапшерізки, розкачувати тісто на тонкі смуги;
Розкачані смуги рясно посипати борошном, трохи підсушити (5-7 хвилин) на столі;

4. Нарізати локшину і повісити сушитися на будь-яку відповідну палицю;

5. Те, що відразу не згодиться - добре висушити і прибрати в пакет;

6. Кролика порізати на шматочки, обсмажити на сильному вогні з обох сторін;

7. Влити воду, довести до кипіння, додати перець горошком, різаний лук, терту моркву і соєвий соус;

8. Накрити кришкою і тушкувати 40 хвилин на повільному вогні;

9. Викласти в бульйон локшину (2-3 жмені), черрі, довести до слабкого кипіння і варити ще 3-4 хвилини;

10. Блюдо готове - накрити кришкою і дати постояти ще хвилин 5-10;

11. Подавати в гарячому вигляді з зеленню і цибулею! Приємного апетиту!

 

 

 

 

Рецепт №15

Пісний суп з домашньою локшиною та білими грибами

Інгредієнти

  • Гриби (білі сушені) — 1 горст.
  • Вода (для супу 2 л і для локшини 3 ст. л.) — 2 л
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Картопля — 3 шт
  • Насіння (льону) — 1.5 ст. л.
  • Борошно пшеничне (приблизно) — 6 ст. л.
  • Цукор (т. м. Містраль) — 0.5 ч. л.
  • Сіль (щіпка)

Спосіб приготування

1. Насіння льону перемолоти на борошно за допомогою кавомолки.

2. Змішати лляну борошно з пшеничного, додати сіль, цукор, ретельно перемішати і по одній ложці вливати холодну водичку. Кількість води коригувати по ходу. Замісити круте туге тісто.

3. Тісто виходить дуже пружним, але в той же час податливим і ніжним, працювати з ним одне задоволення! Приготувати лапшерезку і розкачати тісто, дати трохи підсохнути.

4. Поки тісто відпочиває, варимо юшку. У киплячу воду кладемо попередньо замочені білі гриби і нарізану картоплю.

5. Робимо засмажку з цибулі і нарізаною соломкою моркви.

6. Повертаємося до приготування локшини. З допомогою лапшерізки нарізаємо наше тісто.

7. До цього часу з каструлі з супом по кухні поширюється чарівний аромат білих грибів, і з готовністю картоплі я додаємо зажарку і локшину. Через 5 хвилин суп готовий, за бажанням можна додати петрушки і подавати на стіл. Приємного апетиту!

Інші статті